miercuri, 17 decembrie 2014

Un cadou mai deosebit :)


Pachetul PRIMUL PAS - un cadou pentru persoanele care doresc sa aduca o schimbare in viata lor.
Cuprinde 5 sedinte care se pot desfasura in decurs de 2 luni de la achizitionarea pachetului (lunile ianuarie si februarie).
Sedintele sunt individuale, dureaza 60 min si cuprind tematici de optimizare personala, precum: 
Tehnici de rezolvare de probleme,
Dezvoltarea gandirii functionale, 
Managementul stresului si tehnici de relaxare, 
Managementul furiei, 
Dezvoltarea emotiilor pozitive, 
Dezvoltare personala prin arta 
si Controlul emotiilor.

Programul este personalizat in functie de nevoile si dorintele dvoastra.
Pachetul Primul Pas (5 sedinte) - 200 lei
Mai multe detalii la email: psiholog.ozanabudau@gmail.com

vineri, 17 octombrie 2014

O zi pentru ACCEPTARE


Dedica o zi pe saptamana acceptarii…

Iata cateva idei care sa te ajute:
·        Acceptarea lucrurilor asa cum sunt nu inseamna ca trebui sa te resemnezi sau ca nu trebuie sa faci nimic in privinta acelor lucruri.
·        Daca te simti trist, furios, rau, manios, accepta ceea ce simti (nu pretinde ca te simti altfel sau ca nu simti nimic)
·        Acceptand lucrurile asa cum sunt, intelegem mai bine, mai clar in ce moment al vietii ne aflam si ce putem face de-acum incolo.
·        Acceptarea este doar primul pas in procesul schimbarii. Nu putem schimba ceva daca nu acceptam mai intai ca ceva nu functioneaza.
·        Al doilea pas este gasirea unei modalitati de a imbunatati lucrurile (in planul realitatii sau in cel al mintii noastre).

Incearca sa faci asta timp de o zi. Apoi seara, reflecteaza asupra zilei care a trecut. Ai reactionat diferit decat te-ai fi asteptat in anumite situatii? Sunt anumite lucruri care te-au surprins? 

luni, 13 octombrie 2014

OFERTA PROMOTIONALA

Pachetul PRIMUL PAS se adreseaza persoanelor care doresc sa aduca o schimbare in viata lor. 

Cuprinde 5 sedinte care se pot desfasura in decurs de 2 luni de la achizitionarea pachetului. 

Sedintele sunt individuale, dureaza 50 min si cuprind tematici de optimizare personala, precum: Tehnici de rezolvare de probleme, Dezvoltarea gandirii functionale, Managementul stresului si tehnici de relaxare,  Managementul furiei, Dezvoltarea emotiilor pozitive si Controlul emotiilor. 

Progarmul este personalizat in functie de nevoile si dorintele clientului. Plata pachetului se realizeaza in doua transe: la inceputul si la finalul sedintelor.

Pachetul Primul Pas  (5 sedinte) - 200 lei 
Mai multe detalii la nr. 0755 287 783 sau la email: office@psihologul-meu.com

joi, 25 septembrie 2014

Cunoaste-ti vocea interioara: te ajuta sau te saboteaza?

Ascultati ceea ce ganditi. 

Discursul nostru interior (ceea ce gandim, opiniile noastre, convingerile noastre despre noi, despre ceilalti sau despre cum ar trebui sa fie viata) este factorul cel mai important care ne influenteaza climatul nostru emotional si modul in care reactionam.

Oamenii interpreteaza realitatea sau isi contruiesc realitatea in functie de gandurile lor. Gandurile, atitudinile noastre, convingerile despre sine, despre ceilalti, despre viata sunt ca un filtru sau ca o pereche de ochelari prin care interpretam tot ce nise intampla. 

Aceasta inseamna doua lucruri: 
1.ca nu evenimentul in sine de afecteaza, ci modul in care il interpretam
si 2. ca, desi nu putem controla tot ce ni se intampla, putem controla reactia noastra fata de ce ni se intampla, prin modul in care gandim.

Stilul nostru de a gandi este, astfel, esential pentru starea noastra de bine. Mai mult, el este cel care sta la baza emotiilor si comportamentelor noastre. 

Iata, intr-un exemplu, cum gandurile ne pot afecta viata.

Am un mic accident cu masina. Imediat ma gandesc ca: iar nu am fost atenta si ca nu sunt in stare de nimic. Acest lucru ma enerveaza si ma face sa ma simt vinovata si ca atare ma demotivez, nu ma mai duc azi la lucru sau poate nu mai vreau sa conduc deloc masina. Altcineva, in aceeasi situatie, poate gandi ca: asta e, a fost un ghinion! Simte o iritare, dar actioneaza constructiv, negociaza cu soferul celalalt in mod amiabil, apoi isi vede mai departe de drum.

Stilul nostu predominant de a gandi este asemeni unor programe mentale care au fost "incarcate" in mintea noastra in copilarie si adolescenta. 
Ele nu reflecta adevarul absolut despre noi sau despre lume, ci doar modul in care persoanele semnificative din viata noastra (familia, prietenii) au inteles si s-au raport la acea realitate. 
De regula, uitam acest lucru si ne comportam si reactionam ca si cum gandurile noastre reflecta adevarul absolut. Este ca si cum am confunda teritoriul (realitatea) cu harta (perceptia noastra asupra realitatii).

Literatura de specialitate face o clasificare intre doua tipuri de ganduri: ganduri functionale, care genereaza emotii pozitive (bucurie) si comportamente constructive, in favoarea noastra si ganduri disfunctionale care genereaza emotii negative si comportamente in defavoarea noastra.

Nu putem spune despre un program mental ca este bun sau rau, ci doar functional (adica ne ajuta sa ne atingem scopurile, sa ne simtim bine) sau disfunctional (interfereaza cu calitatea vietii). Acesta poate fi functional o perioada din viata noastra, apoi sa devina disfunctional, cand mediul nu mai este compatibil cu modul nostru de a gandi.

De regula, suferinta psihica apare atunci cand aceste ganduri incep sa ne aduca mai multe dezavantaje decat avantaje si incet ne deterioreaza viata. O consecinta a acestor ganduri disfunctionale poate fi aparitia unor emotii puternice, intense (precum anxietate, depresie, furie) care ne perturba viata si relatiile cu ceilalti.

Iata un alt exemplu care arata cum diferenta intre cum gandurile disfunctionale si cele functionale ne poate influenta viata.
Situație
(Nu îmi reușește ce mi-am propus)

Gânduri disfuncționale
(Întotdeauna așa mi se întâmplă. Sunt o nepricepută. Mereu va fi așa)
Gânduri functionale
Câteodată reușesc, câteodată nu. De data aceasta nu am reușit. Dar voi vedea de ce si voi încerca să îmi îmbunătățesc performanța. Știu anumite lucruri, dar poate am nevoie să mai învăț și alte lucruri noi. Sunt o persoană inteligentă, comportamentul meu în situația asta, însă, nu a fost prea potrivit. Faptul că nu am reușit acum, nu înseamnă că nu voi reuși data viitoare. Tot ce trebui să fac este să încerc din nou.
Dispoziție depresivă/anxioasa
(tristețe intensă, lipsă de chef, ingrijorari exagerate cu privire la viitor, frica)
Tristețe, iritare, preocupare pentru ce se va intampla
Evitare
(Nu am chef să fac nimic. Sunt prea obosit și lipsit de energie să fac ceva. Nu mai fac nimic până când mă simt iar bine. Imi este prea frica sa mai incerc ceva. )

Acțiune
(Vreau sa analizez sa vad ce nu mi-a reusit foarte bine, ma informez, invat lucruri noi, imi fac un noun plan de actiune)
Beneficii: Stare de comfort (Nu mă confrunt încă cu problema)
Dezavantaje:
Problemele raman nerezolvate, nu mai avem incredere in noi, ne izolam si nu mai intram in contact cu lucrurile care ne plac.
Beneficii:
Ne confruntam cu problema si avem sansa sa o rezolvam. Increderea in noi creste. Avem sansa sa facem lucruri care ne plac si sa intalnim noi oportunitati de dezvoltare. 

Dispozitie depresiva/anxioasa
(Ma simt fara chef, fara energie, sunt si mai ingrijorat)
Stari emotionale pozitive
Satisfactie personala, recunostinta, bucurie, energie si motivatie
Gânduri disfuncționale 
(Nu cred că voi reuși, nu sunt în stare de nimic, sigur voi esua din nou).

Ganduri functionale
(Am facut ce mi-am propus. Sunt mandru de mine ca am ajuns la niste rezultate multumitoare. Am descoperit lucruri noi despre mine, data viitoare voi stii cum sa fac si mai bine).



In concluzie, este bine sa ne cunoastem vocea interioara, sa  fim constienti de ce ganduri trec prin mintea noastra in situatii cand ne simtim coplesiti emotional si sa fim dispusi sa corectam aceasta gandire, pentru a trai in continuare o viata echilibrata, plina de sens.

Cum putem face asta?
Va prezint cateva modalitati in postarea viitoare!



marți, 23 septembrie 2014

Atelier Kreativ - NOIEMBRIE

ATELIER KREATIV

    Ce forma au emotiile tale? Cat de colorate sunt gandurile tale? Cat de ancorat esti in prezent?
Va invit sa descoperiti raspunsuri la aceste intrebari in cadrul unui atelier handemade-decoupage in care vom da viata noua obiectelor aruncate, vom picta si decora, ne vom relaxa si exprima starile interioare prin forme si culori.

Veti lucra cu:
  • Obiecte aruncate, vechi, gasite si reciclate cu drag (pietre, bucati de lemn, sticla)
  • Instrumente de infrumusetare: culori, pensule, lipici, servetele, flori uscate, material textile, orice altceva mai poate fi lipit
Ce ne propunem:
  • Veti invata si exersa tehnica decoupage-ului (tehnica servetelului) pe lemn sau pe sticla.
  • Veti practica cateva exercitii scurte de "lucrat/creat constient" (mindfulness)
  • Va veti explora creativitatea, ar spre final veti fi mai relaxati, mai "prezenti"
Facilitator: Ozana Budau Tunyagi, facilitator prin arte combinate, psiholog, formator si pasionata de handmade
OrganizatoriVirginia Boutique, atelier handmade si Cabinet de psihologie Psihologul meu
Locatie: Calea Motilor nr 64, Cluj-Napoca
In luna NOIEMNRIE
Pret -  30 lei/ persoana
         - 5 lei/ studenti, someri

sâmbătă, 30 august 2014

Programe noi din octombrie!!!!

Din 1 octombrie, programe noi - fata in fata si online: 
1. Renunt la fumat! 
2. Invat sa invat! Tehnici rapide pentru o invatare eficienta
3. Boost de creativitate! 
4. Tehnici rapide de automotivare
5. Relaxare MINDFULNESS
6. Managementul crizei (interventie pentu stres, anxietate, depresie)

si, in pregatire, - GRATUIT - grup terapeutic si consiliere individuala pentru persoanele care se lupta cu cancerul!!!!






 

vineri, 22 august 2014

Program online Controlul greutatii si stil de viata sanatos



Rar, dietele au rezultate pe termen lung. Acestea, insa, deseori pot provoca suferinta psihologica, scaderea stimei de sine, sentimente de frustrare si iritare.

Intr-un fel sau altul cred ca stii deja acest lucru. Daca ai tinut o dieta restrictiva, stii ce inseamna sa te retii de la mancare, cat de disconfortant poate fi acest lucru sau cat de obositor poate fi sa iti gatesti sau sa iti pui la dispozitie doar alimentele care sunt necesare in acea dieta. 
Pe scurt, o dieta poate sa ne schimbe modul de a ne raporta la ce inseamna o greutate normala pentru noi si, astfel, putem ajunge sa gandim ca: sa ajungi sau sa iti mentii o greutate normala este un chin, ca sa fiu slaba (slab), toata viata trebuie sa tin diete, deci sa ma frustrez.

Un stil de viata sanatos este o decizie personala si o experienta personala. Trebuie sa ne cunoastem organismul si nevoile lui, sa ne cunoastem mintea si emotiile, sa constientizam ce anume ne face sa ne simtim bine, sa ne responsabilizam si, pe urma, sa luam deciziile corecte pentru noi, in favoarea noastra.


In acest curs iti voi prezenta ideea de stil de viata sanatos, nu ca un regim strict pentru întreaga viață, ci ca pe o modalitate de a te bucura si mai mult de viata.
 Cursul are la baza introspectii legate de relatia ta cu tine (gandurile, emotiile, corpul tau). Iar scopul cursului este sa te ajute sa iti dezvolti capacitatea de a deveni mai constienta de ce inseamna un corp in care tu te simti bine (un corp sanatos, plin de energie si vitalitate) si sa iti ofere pasii si tehnicile pentru a transforma acest concept in realitate.
 Interventia psihologica din cadrul acestui program include o abordare teoretica, de educatie pentru sanatate si o parte practica, de exercitii, prin care vei implementa aceste informatii in viata ta si iti vei forma noi practici, mai sanatoase. Abordarea este specifica terapiei cognitiv-comportamentale, considerata a fi cea mai eficienta si mai sustinuta prin studii stiintifice la ora actuala.

Program online -
Controlul greutatii si stil de viata sanatos
prin tehnici de interventie psihologică de scurtă durată
69 lei 

Mai multe detalii AICI

sau pe mesaj privat: psiholog.ozanabudau@gmail.com

sâmbătă, 14 iunie 2014

Sesiuni de relaxare si meditatie in Cluj!

  


Abilitatea de a te relaxa este una dintre cele mai puternice arme pe care le detii impotriva stresului, bolilor psihice si fizice.Este ca si cum ti-ai construi un zid de aparare in spatele caruia ii dai ragaz mintii tale sa se odihneasca, sa se linisteasca, sa se deconecteze de problemele si grijile zilnice si sa se conecteze la clipa prezenta si la resursele infinite de care dispune ea si corpul tau.  
In lunile iunie, iulie si augustla pretul promotional de 40 lei, va puteti destinde in cadrul unei sedinte de relaxare prin tehnici validate stiintific!

Durata unei sedinte - 50 de min


Efecte:
  • diminuarea efectelor stresului
  • energizare si incarcare cu resurse
  • intarirea sistemului imunitar 


Tehnici utilizate: Imagerie ghidata, Training autogen Schultz 




Programari si mai multe detalii la numarul - 0755 287 783 sau la email psiholog.ozanabudau@gmail.com
Locatie: Calea Motilor nr. 64, Cluj-Napoca

sâmbătă, 1 martie 2014

Ateliere de Art Journaling - O calatorie spre mine prin arta


Art Journaling 

sau dezvoltare personala prin arta


Ne trăim viața și nu avem timp foarte mult să reflectăm asupra ei.
 
Un jurnal vizual (adica un jurnal în care creăm imagini, desene, texte pornind de la exerciții distractive sau mai profunde) ne poate ajuta să răspundem la aceste întrebări, să păstrăm un contact autentic cu noi, cei care ne trăim povestea de viață.

Prin Art Journaling vei învăța cum să iți documentezi vizual experiențele tale de viață, cum să-ți schimbi starea de spirit, cum să te echilibrezi emoțional sau să descoperi perspective noi la situațiile cu care te confrunți.

Astfel, vom intra impreuna in contact cu inconstientul noastru creator, de unde, imbogatiti cu resurse si emotii pozitive ne vom privi pe noi insine si problemele din viata noastra mult mai creativ, mai flexibil, mai detasat.

Un aspect de baza in art journaling - NU conteaza valoarea artistica a ceea ce faceti, ci ceea ce descoperiti si aflati despre voi. Este o experienta personala, nu o experienta artistica, nu aveti nevoie de un talent deosebit la scris sau la desen, ci doar de dorinta sa va cunoasteti mai bine, de curiozitatea de a va exprima folosind noi tipuri de media. 

Atelierele vor explora urmatoarele teme.

Saptamana 1 - Checking In (Cum ma simt acum)  (8 martie ora 10)
Saptamana 2 - AUTOPORTRET (Eul meu prezent si viitor)  (15 martie ora 10)
Saptamana 3 – Spatiul meu interior (Resursele mele) 
Saptamana 4 – Ma accept si ma iubesc asa cum sunt
Saptamana 5 - Impacarea cu un eveniment neplacut din trecut
Saptamana 6 – Ma conectez la prezent. Invat sa ma relaxez (Tensiune/Relaxare)

In cadrul fiecarei activitati, ne vom deconecta de stresul zilnic printr-o tehnica usoara de relaxare, apoi vom explora prin intermediul jurnalelor vizuale temele propuse in cadrul atelierului. La final, vom reflecta, medita asupra lucrurilor aduse la suprafata din inconstientul nostru, le vom integra activ in viata noastra si le vom impartasi, daca dorim,  cu ceilalti.

In plus, la atelier te voi introduce în practica ținerii jurnalelor vizuale (ce este un jurnal vizual, de ce să facem art journaling, ce fel de de materiale putem folosi, care sunt soluțiile pentru a depași blocajele creative). Vom folosi diverse medii de expresie: desen, pictura, colaj, fotografii, scris creativ...explorand si  cautand modul cel mai adecvat pentru a exprima ceea ce simtim.
Ne punem intrebari...si ne lasam surprinsi de raspunsurile care prind contur in fata noastra.

Chestiuni administrative

Fiecare tema va fi abordata intr-o sedinta saptamanala (1 tema/saptamana).
Nu este necesar sa participi la toate atelierele sau in ordinea in care sunt stabilite, intrucat sedintele sunt construite ca fiind de sine statatoare.

Resursele materiale: hartii colorate, culori, instrumente de scris, desenat, taiat, lipit sunt asigurate de mine si intra in costul atelierului.

(Iti sugerez sa iti aduci un caiet in care sa iti placa sa lucrezi :) )


Timp de lucru: 2 ore pe saptamana
Tarif: 1 sedinta/ 50 lei
6 sedinte/ 200 lei (reducere de 30% la plata integrala)
Grupa de lucru: 2-6 persoane
Instructor atelier: Ozana Budau, psiholog, lucrator prin arte combinate, trainer
Locatie: Calea Motilor nr.64, Cluj-Napoca

Inscrierea se face DOAR telefonic sau prin email. Inscrieri la email: psiholog.ozanabudau@gmail.com sau la tel 0746880533


       Tehnica jurnalelor vizuale este specifica paradigmei psihologice umanist-experientiale, in cadrul caruia omul este vazut ca o fiinta unica, plina de valoare, plina de resurse si de un potential pe care poate sa si-l realizeze prin contact cu cat mai multe experiente pozitive de viata.
Art – journaling (sau tehnica jurnalelor vizuale) este un demers de dezvoltare personala care implica utilizarea desenului, picturii, colajului, scrisului creativ pentru autocunoastere, explorarea emotiilor si a gandurilor, pentru relaxare, conectare la resurse, impacarea cu trecutul, echilibrare emotionala.
       Practicate regulat, jurnalele vizuale pot aduce modificari psihice si fizice benefice pe termen lung, precum diminuarea efectelor stresului, o abordare creativa a problemelor de viata, reducerea tensiunii arteriale si cresterea imunitatii.


 

 

 

 


 



joi, 6 februarie 2014

DONEAZA pentru CEL MAI SCUMP MARTISOR DIN LUME!

Doneaza pentru Campania Iubirea are pret
http://www.iubireaarepret.ro/

Iubirea ne face fericiti! Iubirea ne salveaza! Dar, uneori,  iubirea are si un pret! Pretul celui mai scump martisor din lume: 100 000 euro!

Povestea lui Cristi si a Madalinei o gasiti AICI.

Puteti sa il ajutati pe Cristi sa stranga banii necesari pentru Madalina pana la sfarsitul lunii martie cumparand lucrusoarele handmade din Colectia Iubirea are un pret. Le puteti vedea AICI.

Lucrusoarele nu au preturi fixe. 
VOI FACETI PRETUL. Recomand, totusi, un pret minim/obiect de 10 lei.

Transportul pin POSTA ROMANA il suport eu.
Voi, tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti banii direct in urmatoarele doua conturi:

Cont LEI deschis la BCR:
Cod IBAN: RO85RNCB0072050458810001
Titular: Neata Cristian Mihail

Cont EUR deschis la BCR:
Cod IBAN: RO58RNCB0072050458810002
Valuta: EUR
Titular: Neata Cristian Mihail

si sa ma anuntati apoi ce obiect ati achizitionat (atelieruldingradina@gmail.com sau prin mesageria blog-ului), iar eu  vi-l trimit la adresa mentionata de voi.

Ce spuneti?
Ii ajutam?

Cu speranta,