miercuri, 28 august 2013

Tehnici eficiente pentru descretirea fruntilor


Ne-am reintorsc din concediu impreuna cu ploile...
Zilele se scurteaza, vremea devine mai rece, mai ploioasa, concediul s-a terminat si ne confruntam cu perspectiva unui nou an de munca si stres. Corpul si mintea noastra reactioneaza la aceste schimbari de mediu si ritm si de multe ori ne simtim obositi, fara chef, tristi si prinvind printr-un filtru sumbru zilele care vin.

Iata niste metode eficiente pentru a face fata starilor triste "de ploaie" si efectelor asteniei de toamna.




1. Petrece timp cu persoanele dragi, iesi la o cafea buna cu prietenii, mergi cu familia la o comedie si razi pana nu mai poti. 


Socializarea te ajuta sa iti schimbi rapid starea emotionala, sa traiesti cat mai mult in momentul prezent.

2. Fa 20 min de sport ascultand muzica preferata si incearca un fruct nou, delicios. 


Activitatea fizica, muzica, glucidele sanatoase naturale te ajuta sa eliberezi rapid in sange cat mai multe endorfine (hormonul fericirii) si sa te simti imediat bine.

3. Invata ceva nou sau creeaza ceva nou. Astfel iti mentii mintea ocupata, activa in timpul prezent si te eliberezi de ingrijorari si de amintiri neplacute.  


Mai mult, iti reactivezi resursele, gasesti resurse noi, nebanuite, traiesti un sentiment de satisfactie si de multumire pentru ca ai atins obiectivul propus. 

4. Ajuta un necunoscut sau fa o fapta buna pentru un prieten. Acesta este remediul cel mai potrivit atunci cand simti ca ceea ce faci este lipsit de sens, ca nu iti vei mai gasi rostul, ca lucrurile te plictisesc...


Ajutorul acordat cuiva (o vorba buna, un gest dezinteresat) iti arata ca ceea ce faci are un sens pentru ca ai avut un impact important in viata altcuiva, ai influentat cursul vietii celuilalt.

5. Fa o cura de cel putin trei zile de sucuri naturale din fructe si legume. Chimismul din creier (neurotrasmitatorii) este influentat de vitaminele si mineralele din alimentatie. 

De aceea, pentu a avea o gandire clara si o stare emotionala buna este important sa iti detoxifiezi corpul o data la cateva luni.

6. Adopta un animalut sau petrece mai mult timp cu animalutul tau invatandu-l un joc nou. Prezenta animalelor calmeaza sistemul nervos si regleaza tensiunea arteriala.

 In plus, vei avea parte de dovezi de iubire neconditionata, de pozne care iti vor descreti fruntea, de momente pline de afectiune, iar bateriile tale se vor incarca imediat.

7. Scrie intr-un caiet sau intr-un jurnal care sunt lucrurile importante, valoroase pentru tine si ce emotii traiesti atunci cand duci o viata in acord cu acele valori. Fa cel putin doua lucruri pe saptamana care sunt in armonie cu acele principii de viata, cu acele valori. 

Astfel, iti vei umple programul zilnic cu lucruri pe care le apreciezi cu adevarat, vei trai din ce in ce mai multe emotii pozitive, iar viata ta va fi din ce in ce mai plina de sens.

Tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti cel putin trei din metodele prezentate mai sus si sa le puneti in practica saptamanal, din toata inima.

Functioneaza imediat, va garantez!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu