joi, 22 august 2013

Exercitiu pentru Detoxifiere mentala


Petrece ziua de azi in liniste, impreuna cu mintea ta. Permite gandurilor, oricare ar fi ele, sa se manifeste.

Dar nu le lua prea mult in serios. Aminteste-ti ca ele VOR NEAPARAT sa fie luate in serios. Desi niciun gand nu exprima adevarul absolut despre tine si lumea ta si nici nici nu are importanta absoluta.

Tu lasa gandurile sa vina si sa plece si priveste-le cu compasiune.

Observa limitele si erorile acestor ganduri, drama si exagerarile lor...
si lasa aceste erori sa existe, ingaduie-le sa se manifeste, fara resentimente, ura, fara sa te impotrivesti...Ce ai putea sa le faci ? Sa te lupti cu ele? Sa le ignori? Sa le/te agresezi pentru a le reduce la tacere? Pana la urma, sunt gandurile tale, expresii ale mintii tale...

Asa ca apropie-te de fluxul mintii tale cu compasiune si deodata, vei vedea ca acel flux, de fapt, nu exista...vei vedea ca nu sunt doar ganduri fluide, ci si pauze, spatii intre ganduri, in care NU SE AUDE NIMIC.

Intre ganduri este LINISTE, spatii mai  mici sau mai mari de NONSUNET care impreuna formeaza CONSTIINTA FLUIDA a OBSEVATORULUI detasat de gandurile si mintea sa.

Si astfel, din inconstient, pierdut in ganduri, emotii, reactii, trecut si viitor, devii constient.

Sunt conștient, nonrezistent la prezent și IN PREZENT, observ teatrul gândurilor, dar nu mă atașez de formele acestuia, pentru că formele se schimbă, sunt relative.

Mă abandonez în prezent și permit gândurilor să existe.
Asftel puterea gandurilor slabeste, spațiile dintre ganduri cresc, iar eu devin mai ușor, mai transparent, mai liniștit.

Mintea tace. Apare liniștea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu