vineri, 17 mai 2013

Relaxare si meditatie pentru sanatate - curs practic online


In curand, un curs online practic 

de relaxare si meditatie pentru sanatate! 


Te invit sa iti lasi mintea si corpul sa se relaxeze in cadrul unui curs online dedicat tehnicilor de relaxare si de meditatie pentru sanatate.

 Pe parcursul celor patru module:
-          Vei practica si invata o tehnica de relaxare validata stiintific, adaptata stilului de viata contemporan
-          Ve invata tehnici scurte de relaxare pe care le vei putea aplica rapid si eficient la serviciu, la birou, acasa, pe drum in functie de nevoile tale
-          Vom face impreuna meditatii ghidate usoare pentru intarirea sistemului imunitar si detoxifierea mintii si a corpului


Informatiile sunt prezentate in format text, foto si audio (fisiere MP3). Astfel, te vei putea relaxa sau vei putea practica meditatia ascultand vocea mea care te va ghida prin toti pasii care trebuie parcursi.


Selectie fragmente  Modul 1


Pentru inceput, te invit sa reflectezi cateva minute la modul in care te relaxazezi sau iti reincarci bateriile. Oamenii fac acest lucru in mod natural prin somn, printr-o alimentatie corecta, prin activitati recreative.


Sunt aceste lucruri suficiente pentru viata ta? Ai un somn linistit, odihnitor? Te bucuri pe deplin de activitatile care iti plac? Reusesti sa oferi organismului toti nutrientii de care ai nevoie si sa te feresti de mancarurile daunatoare? Te simti, in general, plin de energie si ai incredere ca, orice s-ar intampla, ai resurse sa faci fata?


Daca raspunsul este da, te felicit!  Continua sa apelezi la strategiile care functioneaza si te ajuta sa ai o viata echilibrata.


In aceste conditii, practicarea tehnicilor de relaxare si de meditatie te poate ajuta sa iti imbunatatesti performantele personale si profesionale, sa iti optimizezi concentrarea atentiei, memoria, sa iti descoperi si sa iti valorifici si mai mult potentialul creativ.


Daca raspunsul este nu si stresul zilnic te oboseste si iti scade din resurse, atunci poate e timpul sa apelezi la o alta modalitate prin care sa iti reincarci bateriile pentru a face fata mai eficient problemelor de zi de zi.


1.    De ce sa practic aceste tehnici, care sunt avantajele lor? 
Beneficiile tehncilor de relaxare si meditatie sunt multiple si dovedite prin studii stiintifice.Se spune ca o minte stresata, anxioasa, agitata, nu poate rezista prea mult intr-un corp relaxat.

Mai mult, relaxarea profunda iti poate induce o stare de bine in organism, te ajuta sa dobandesti o stare de liniste interioara, sa te concentrezi mai usor, sa ai un control mai eficient asupra gandurilor si corpului.
Literatura de specialiate arata, totodata, ca meditatia poate sa creasca puterea sistemului imunitar si astfel, sa ajute la preventia bolilor fizice si psihice si la combaterea efectelor negative ale stresului. 


Poti sa afli mai multe detalii despre influenta meditatiei si tehnicilor de relaxare asupra proceselor fiziologice din organism aici si aici. 

Practicarea relaxarii si a meditatiei poate fi o ocupatie placuta pentru petrecerea timpului liber si poate sa devina un facilitator in demersul tau de dezvoltare personala prin conectarea si activarea resurselor personale. 


Asta se intampla pentru ca, pentru cateva clipe, ii dai posibilitatea mintii tale sa se ‘rupa’ de grijile zilnice, de problemele din viitor si de regretele, blocajele din trecut. 


Mintea este in prezent, conectata la senzatiile corpului tau si incet redescopera resursele interioare care iti vor da energie, entuziasm, concentrare, liniste si eficienta pentru abordarea si rezolvarea problemelor cotidiene. 


2.    Oricine poate practica o tehnica de relaxare sau meditatie? Nu este prea greu?  

Ca orice obicei sanatos de viata, pentru a putea beneficia de majoritatea avantajelor sale, este nevoie de practica si consecventa. 

Daca faci sport doar o data pe luna nu poti sa te bucuri de un corp ferm si tonifiat, nu-i asa? Poti, insa, sa te simti bine facand sport, chiar daca faci doar o data pe luna. La fel este si in cazul tehnicilor de relaxare. Poti sa savurezi starea de relaxare in timpul tehnicii, dar daca vrei sa sa iti imbunatatesti starea psihica si fizica, sa fii mai robust in fata stresului, atunci trebuie sa practice relaxarea regulat (cel putin 15-20 min zilnic).
Decizia este a ta.

Voi cum va relaxati?















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu