joi, 8 februarie 2018

Psihoterapie de familie si cuplu


In orice relatie, conflictele, neintelegerile, certurile sunt inevitabile. Oricat de mult cei doi parteneri sunt conectati unul la celalalt, impartasesc scopuri comune, si-au format obiceiuri comune, acestia sunt totusi oameni diferiti, cu nevoi, caractere si ritmuri diferite.

Nu lipsa conflictelor este baza unei relatii pe termen lung, ci modul in care partenerii rezolva conflictul respectiv, modul in care “repara” ulterior relatia si impreuna o contruiesc mai departe.
Pentru a face acest lucru eficient, acestia trebuie sa stie/sa invete sa isi constientizeze reciproc emotiile, sa raspunda autentic la nevoile celuilalt, sa tolereze si sa inteleaga individualitatea celuilalt si nu in ultimul rand sa reactioneze intr-un mod non-defensiv, non-critic.
Psihoterapia de familie se adreseaza tuturor membrilor familiei si abordeaza probleme care afecteaza buna functionare a familiei:dificultati de comunicare si relationare, conflicte, probleme ale unui membru al familiei care afecteaza familia ca intreg, fiind un ajutor atât în prevenirea divorțului sau în sprijinirea partenerilor și copiilor în procesul de adaptare, în cazul în care s-a ajuns la divorț.
Divortul sau sau separarea parintilor poate sa fie un eveniment stresant, suparator pentru copii, la orice varsta. Ca parinte, poti urma niste pasi pentru a transforma intreaga experienta intr-un proces mai putin dureros pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu