duminică, 13 august 2017

Itza ne învață jocuri: Jocul de-a prăjitura

-         Așa facem, pleoscăi Elly și își șterse botișorul de firmituri.
Itza, Bubi și Elly stăteau hopa pe terasă în grădină și ronțăiau fericiți câte un biscuit crocant și delicios. Cățelușii tocmai povestiseră despre planul lor de ajutor pentru Elly și erau bucuroși că aceasta era de acord cu ideile lor și nerăbdătoare să le pună în practică. Ba mai mult, găsiseră și un nume pentru planul lor - Jocul Comportamentului bun – aveau de gând să îl joace toți, iar la final de zi, urmau să desemneze câștigătorul – cățelușul care a respectact cele mai multe reguli și s-a comportat frumos. Bineînțeles, premiul era un biscuit crocant și gustos.
-         Sunt foarte fericită că v-ați gândit să mă ajutați...spuse Elly, îmbrățișându-i cu putere pe cei doi cățeluși.....și că v-ați gândit la toate ideile astea frumoase....nici nu știți cât de rău mă simțeam de fiecare dată când vă supăram, ce rău îmi părea, ce singură mă simțeam...și de câte ori mă mă duceam în tufișul ăla să plâng....
Și Elly le arătă un tufiș cu iarba bătucită, semn că cineva zăcuse de nenumărate ori acolo, plângând și suspinând în tăcere.
Bubi țopăi de câteva ori în jurul tufișului și se scărpină nedumerit în cap.
-         Hmmm....nu știam că îți ește așa de greu...păreai așa de veselă și de distrată. Iartă-mă, te rog, dacă te-am făcut să suferi și mai mult, spuse Bubi, scuturând drăgăstos din codiță.
-         Nu îmi propun să mă comport așa, adăugă Elly, dar de multe ori simt că nu pot să mă controlez,...am atâta energie în mine...care de-abia așteatptă să dea pe-afară!!! și zicând asta Elly făcu trei tumbe și o pirueta. Dar acum, cu ajutorul vostru am speranța că lucrurile se vor schimba în bine!

-         Daaa, zise Itza, strângând ultimele firmituri de biscuit de pe jos. Va fi ca un pact, ca o înțelegere. Noi te ajutăm, te susținem, te sprijiinim , iar tu faci tot posibilul să respecți planul de ajutor.
Cei trei cățeluși și-au întins lăbuțele și și-au promis să își respecte cuvântul dat.
-         Mmmmmm, foarte bun biscuitul tău, Buby, pleoscăi Itza. De-abia aștept ca Elly să îl primească pe următorul...și pe următorul....și pe următorul....
Itza, dragi copii, este o cățeluță înțeleaptă, dar foarte pofticioasă și dornică să primească cât mai mulți biscuiți. Preferații ei sunt biscutiții cu ciocolată!
-         Dar, până atunci, continuă Itza, haideți să profităm de ziua asta minunată și să ne întindem la soare.
Zis și făcut! Cei trei cățeluși porniră agale prin grădină și după ce și-a găsit fiecare locul potrivit, s-au întins cât erau de lungi pe caldarâmul încălzit.
-         Și ca să nu vă plicitisiți, spuse Itza, vă propun un joc! Un joc pe care îl puteți face cu ochii închiși, oricând stați întinși la soare. Se numește Jocul de-a prăjitura și ne va ajuta să ne relaxăm și să ne bucurăm de ziua asta frumoasă de vacanță.

Dragi copii, puteți să jucați și voi jocul Itzei, tot ce trebuie să faceți este să închideți ochii și să ascultați ce vă spune Itza.
-         Bubi! Elly! Închideți ochii și vă imaginați că în fața voastră se află prăjitura voastră preferată.
-         YUUUUM! chicoti Bubi, îmi place la nebunie jocul tău!
-         Vă apropiați boticul de prăjitură și trageți aer adânc în piept, ca și cum ați vrea să o mirosiți!
-         Vai de mine! Nu mai pot de poftă! strigă și Elly

-         Trageți aer adânc în piept, continuă Itza.... țineți aerul câteva clipe.... apoi dați aerul afară pe guriță. O dată.... încă o dată...... și încă o dată! Priviți, apoi, atenți prăjitura îndeaproape și observați cum arată...dacă e mică... sau mare... dacă e colorată....dacă are cremă de ciocolată.... de frișcă...sau de caramel....observați, apoi, cum miroase prăjitura....poate că miroase a nuci... a lămâie.... a vanilie..... sau a ciocolată....și când simțiți că nu mai puteți de poftă, mușcați din prăjitură, dar nu înghițiți! spuse Itza, ci pleoscăiți! - Elly și Bubi pleoscăiră amândoi, în același timp, zgomotos -  și, observați dacă prăjitura e pufoasă... sau crocantă... dacă e dulce...sau ușor acrișoară.....dacă are aromă de fructe.... de iaurt.... sau un gust delicios de ciocolată...

-         E de ciocolată! strigă Bubi, pot să o mânânc acum toată?


-         Da, chițăi Itza, puteți să savurați în liniște prăjitura....sau să o puneți deoparte, să mai aveți și mâine o bucată.

-         Vai de mine, Itza, zise Elly, ștergându-și balele, la ce poftă mi-ai făcut, cum s-o pun deoparte? Și Elly începu să pleoscăie zgomotos și să mânânce prăjitura imaginară.

-         Sunt curioasă, dragii mei prieteni, spune Itza, scoțînd dintr-un tufiș, mai multe cartoane și creioase de colorat, după ce terminați jocul, să îmi arătați și mie cum arăta prăjitura voastră.


Dragi copii, prăjitura voastră oare cum arată?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu